Mander Centre

blue-line

Mander Centre

At 52,500 m2 gross leasable area, the Mander Centre is the largest shopping centre in Wolverhampton, UK, a lively city with a residential catchment of over 584,000, attracting over 17 million visitors a year.

 

Built in 1968 the centre was purchased by Benson Elliot in 2014. They commissioned the most significant redevelopment program to date. The £35 million investment includes a new flagship Debenhams department store of 9,400m2, along with 10 other retail stores.

 

The vision was to create a contemporary retail destination that would both attract shoppers and encourage them to stay longer.

 

With this in mind, Global Image Management worked with Benson Elliot to create new brand and wayfinding signage and entrance feature design concepts  – designing, detailing and installing all of the elements.

 

As their design partner, we specified, sourced and managed the entire installation.

 

Located close to Birmingham, widely recognised as one of the UK’s top retail destinations with schemes such as The Bull Ring, we really had to create something special in Wolverhampton. The design team at GLIMMA immediately understood the brief and ran with it, producing design concepts that hit the mark with all stakeholders, from architects to the individual retailers. Their innovative ideas were readily translated into signage and lighting solutions that have dramatically transformed the Mander Centre, making it the retail destination of choice for the people of Wolverhampton.

 

Jonathan Ratnage,Benson Elliot

 

The key design features are the main entrances. The introduction of new signage and a vibrant lighting scheme ensures that the centre stands out and is welcoming, attracting visitors both day and night.

 

The dramatic transformation continues inside with contemporary and intuitive wayfinding signage to enhance the visitor experience, strategically located by newly installed lifts and escalators.

 

These environmental enhancements have not only transformed the appearance of the centre but also breathed new life into the wider city environment, dramatically improving the entire visitor experience.

0